Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, потвърди, че вратарят Алисон и фланговия нападател Диого Жота са с контузии и няма да участват в предстоящата среща от петия кръг на Лига Европа срещу ЛАСК Линц.

Бразилският страж получи контузия на подколянното сухожилие по време на равенството 1:1  срещу Манчестър Сити, като в хода на двубоя и Жота получи удар и бе заменен принудително.

Снимки: БТА / BTA
5 снимки

Изследванията са показали, че травмата на Алисон не е сериозна, но португалският нападател е изправен пред по-дълго отсъствие, като и двамата няма да играят в следващите мачове на „червените“.

„И двамата са аут. При Али е малко по-добре, така че трябва да го следим ден за ден. Той няма да играе утре, нито в неделя, вероятно нито следващата седмица. След това би трябвало да е добре. При Диого ще отнеме малко повече време, не знаем точно колко, но е малко по-тежко. Трябва да изчакаме и да видим”, каза Клоп на своята пресконференция преди мача с австрийския отбор.

Ливърпул приема ЛАСК в предпоследния си мач от групата на Лига Европа в четвъртък, преди да посрещне Фулъм във Висшата лига.

„Искаме да спечелим утре и искаме да победим и в последния мач в Белгия. Ако не спечелим утре вечер, тогава мачът в Белгия – в супер напрегнат период – ще бъде още по-труден. Така че наистина всичко опира до представянето утре вечер“.