Евентуалното подновяване на мачовете от европейските клубни турнири ще бъде много по-сериозно предизвикателство от планирания рестарт на Бундеслигата или което и да било друго първенство, твърди председателят на Медицинската комисия към УЕФА - Тим Майер. Той добави в интервю за ДПА, че усложненията са твърде много, но нещата могат да се променят при отмяна на изолацията в Европа.

"Със сигурност е много сложно, а главната пречка са затворените граници из цяла Европа. Един вариант за избягване на този проблем са специални разрешителни за пътувания за отборите", заяви 52-годишният Майер за германската агенция.

"Също така, в различните страни има различни правила за борбата с епидемията и съответно различни закони. На места ще бъде далеч по-трудно да се проведе футболен мач, отколкото на други. Единственият плюс е това, че поне имаме време да планираме. Можем да почакаме и да видим как точно ще се развие епидемията навсякъде". УЕФА планира да поднови евротурнирите през август, когато вътрешните първенства трябва да са завършили. "Както казах, ситуацията в отделните страни няма как да бъде сравнявана. Тук, в Германия, инфекцията се развива по-леко в сравнение с Англия. Броят на заразените намалява, а освен това разполагаме и с голям капацитет за тестване. Това е много по-различно от ситуацията в други страни. За да има отново международен футбол, трябва да има и други държави с подобна скала на инфекцията", продължи той.