ПСВ Айндховен победи Арсенал с 2:0 в мач от 5-ия кръг на група А в Лига Европа. Головете за домакините отбелязаха Веерман и Люк де Йонг. С тази победа ПСВ си гарантират минимум втората позиция с актив от 10 точки, докато "артилеристите" остават на първо място с 12 пункта на сметката си.

38 снимки

В 9-та минута се откри първата по-интересна ситуация в мача и тя бе пред Хави Симонс от ПСВ, който стреля от дистанция, но Аарън Рамсдейл успя да спаси с една ръка и да избие в корнер. Коди Гакпо бе изведен страхотно сам срещу вратаря в 18-та минута и нападателят прехвърля вратаря, откривайки резултата в полза на нидерландския отбор, но попадението бе отменено поради засада. Три минути след това Фабио Виейра центрира добре за Нкетия, като последният стреля, но Бенитес успя да реагира и отрази.

Габриел Мартинели овладя топката на гърди в наказателното поле в 38-та минута и опита атрактивен удар с десния крак, но топката мина над напречната греда на ПСВ. В 42-та минута Хави Симонс напредна добре и навлезна в наказателното поле, като трима човека от Арсенал не успяха да го спрат и играчът на нидерландския тим мина между тях, за да завърши покрай Аарън Рамсдейл и да открие резултата в полза на своя отбор. Попадението обаче отново бе отменено поради засада.

В последната минута на добавеното време за първото полувреме Йодегард получи топката в пеналтерията и опита силен изстрел в средата на вратата, но Бенитес се бе позиционирал добре и успя да спаси. 

Киърън Тиърни опита удар в началото на второто полувреме, но неговият удар преми над вратата на стража на ПСВ. В последвалата атака Симонс бе изведен сам срещу Рамсдейл, макар и да останаха съмнения за засада, но атакуващият играч стреля право във вратаря на Арсенал, който секунди след това отново трябваше да прави спасяване. В 55-та минута Коди Гакпо влезна в наказателното поле и опита изстрел от малък ъгъл, но не успя да уцели вратата.

Секунди след това Люк де Йонг се освободи от пазач и намери страхотно Джоуи Вермаан, който отправи прецизен удар в далечиня ъгъл на вратата на Рамсдейл, който нямаше как да отрази този път - 1:0. В 63-та минута след центриране от корнер Люк де Йонг успя да надскочи Тиърни, а Рамсдейл излезна неразчетено и нидерландският нападател насочи топката с глава, за да удвои резултата в полза на своя отбор - 2:0. Коди Гакпо в 66-та минута вкара топката в мрежата, но отново е отменено попадението поради засада.

В 68-та минута след центриране от пряк свободен удар Люк де Йонг се извиси страшно във въздуха, насочвайки топката с глава по диагонала, но топката премина покрай дясната греда на Рамсдейл. След удар на Гранит Джака от разстояние се получи рикошет и Нкетия се ориентира бързо в пеналтерията, за да отправи изстрел отблизо, но Бенитес направи бляскаво спасяване.

Стартови състави:

ПСВ Айндховен: 1. Валтер Бенитес 5. Андре Рамальо, 22. Джаред Брантуейт, 31. Филип Макс, 29. Филип Мвене, 6. Ибрахим Сангаре, 15. Ерик Гутиерес, 23. Джоуи Вермаан, 7. Хави Симонс, 11. Коди Гакпо, 21. Анвар Ел-Гази

Треньор: Рууд ван Нистелрой

Арсенал: 1. Аарън Рамсдейл, 3. Киерън Тиърни, 12. Уилям Салиба, 16. Роб Холдинг, 18. Такехиро Томиясу, 23. Самби Локонга, 34. Гранит Джака, 8. Мартин Йодегард, 21. Фабио Виейра, 14. Еди Нкетиа, 11. Габриел Мартинели

Треньор: Микел Артета