Крилото на Челси Педро Родригес беше един от главните герои в триумфалния финал срещу Арсенал, донесъл титлата от Лига Европа в клубната витрина. Испанецът се разписа веднъж при успеха с 4:1, но това беше достатъчно, за да намери място в една доста ограничена и елитна компания футболисти.

Именно с този гол на Олимпийския стадион в Баку 31-годишният испанец стана петият футболист, който е успявал да се разпише едновременно във финал за КЕШ/Шампионска лига и Купа на УЕФА/Лига Европа. Другите с подобно постижение са Алан Симонсен, Дмитри Аленичев, Ернан Креспо и Стивън Джерард.

„През първото полувреме мисля, че мачът беше по-отворен и Арсенал имаше много шансове, но мисля, че контролирахме мача добре през второто полувреме и движехме топката между линиите до края”, заяви Педро.

„Невероятно е – още един гол в още един европейски финал. Най-доброто, което бих отличил днес, беше екипната работа. Това е поредният трофей и съм радостен, че спечелих още една титла. Мисля, че го заслужавахме, защото бяхме най-силният тим в турнира.”

„Да приключа този сезон с трофей е страхотно. Изградих много добра връзка с Еден и той е най-добрият ни играч. Толкова се радвам за него, че взехме тази титла”, завърши Педро.