Барселона отпадна от Шампионската лига след загубата от Байерн Мюнхен с 0:3. По този начин напролет каталунците ще се състезават в Лига Европа, което е определяно като сериозен провал за възпитаниците на Шави Ернандес.

Guilliver/GettyImages
42 снимки

След двубоя полузащитникът на Барса – Педри, също изрази своето разочарование от отпадането, но също така заяви, че се е видяло, че тима за момента няма потенциала да се състезава на това ниво.

„Разбира се, това е провал. Барселона трябваше да излезе от групата, а не го сторихме. Не заслужавахме да продължим в Шампионската лига. Ние сме млад отбор, имаме много място за развитие, взехме някои страхотни попълнения, но това не ни бе достатъчно, за да се състезаваме на това ниво в Шампионската лига, което е голямо разочарование. Липсват ни много неща, трябва да бъдем самокритични. Варно е, че в Мюнхен заслужавахме повече, но в Милано обстоятелствата бяха различни. След като видяхме какво се случи днес, се видя, че не сме подготвени да се борим в Шампионската лига“, разкри Педри.