Истинска бъркотия се получи в Германия покрай коронавируса. Айнтрахт Франкфурт ще излезе утре в 1/8-финален мач от Лига Европа срещу швейцарския Базел. Ръководството на немския клуб излезе с информацията, че двубоят ще бъде със зрители на трибуните. Парадоксът е в това, че три дни по-късно Айнтрахт ще приеме Борусия Мьонхенгладбах пред празни трибуни.

Подобно объркване имаше и с двубоят межуд Унион Берлин и Байерн Мюнхен, за който столичани казаха, че се проведе пред фенове, но по-късно стана ясно, че ще бъде на закрити врата.

При взимането на решения във Франкфурт се спазват всички препоръки на здравните власти. Според професор Рене Готшалк: „Ситуацията в града е по-различна от тази в Италия и Мьонхенгладбах. Съответно за мача в неделя положението е малко по-различно, отколкото за двубоя с Базел“, каза той.

„Срещата с Борусия Мьонхенгладбах през уикенда ще се проведе без зрители, защото от там ще дойдат много фенове, които се намират в райно с многократно по-голям брой на заразени“, добавиха още от Франкфурт.