Шокираща новина долетя от Франция - феновете на Ница отказаха да вземат жени и деца за гостуването в Москва на Локомотив в мач от 1/16-финалите от Лига Европа.

Причината - съображения за безопасност. Според изявление на фенклуба, пътуването до столицата на Русия би било пълно с опасности и няма смисъл.

Двубоят е на 22 февруари.

Естествено, подобна дискриминация не бе подмината във Франция.

"Дискриминацията по полови белези е строго забранена, каквато и да е причината. Защо си мислят, че жените ще са поставени на по-голям риск от мъжете? Москва не е място, където престъпността цъфти. Сигурно има други причини, за които ние не знаем," коментираха от френската футболна лига.

"Нашето желание може да ви шокира, но то е предизвикано от желанието ни да предпазим всички. Знаем как е устроен футболният свят и не искаме да излагаме хората си на опасност. Опасяваме се от агресия там," заяви представителят на ултрасите Гийом Бакери.

Бакери допълни, че в действителност фенклубът не може да спре никого да посети двубоя, но жени няма да бъдат записвани за екскурзията, и ако желаят да присъстват, трябва сами да организират пътуването си.