Уулвърхямптън, Брага, Волфсбург, Спортинг (Лисабон) и АЗ Алкмаар се класираха за следващата фаза на турнира Лига Европа в мачовете от четвъртък, докато Арсенал претърпя домакинско поражение от Айнтрахт (Франкфурт) и ще трябва да чака последния кръг. Белгийският Гент, ЛАСК (Австрия) и АПОЕЛ (Кипър) също отиват в пролетния кръг. На полупразния "Емиратс" победното попадение за германците на Даичи Камада увеличи агонията на Унай Емери, а група фенове започнаха да крещят "Емери вън!".

В група F Арсенал е на върха с 10 точки, пред германския тим с 9, а Стандарт Лиеж също се надява, след като събра 7 след равенството 1:1 с Витория Гимараеш. Пиер Емерик Обамеянг откри резултата в 45-ата минута, но в рамките на 10 през второто полувреме- в 55-ата и 65-ата японският нападател Камада вкара два гола. С този мач се оформи серия от 7 срещи за артилеристите във всички турнири без победза. Агенция Ройтерс мелодраматично отбелязва, как "в минутите до края на мача 48-годишният Емери е стоял самотен край тъчлинията, гледайки как предизвикващия съжаление отбор се опитва да изравни".

Спортинг (Лисабон) нямаше подобни проблеми и отнесе ПСВ Айндховен с 4:0, за да си гарантира класирането напред от група D. По същото време ЛАСК (Австрия) удари Розенборг като гост в Норвегия и продължава към пролетния кръг. В група А лидерът Севиля победи с 2:0 Карабах (Азербайджан) с голове на Брайън Хил в 61-ата минута и на Мунас Дабур в 92-ата, който вкара след асистенция на 18-годишното ляво крило Хил.

Със същия резултат Апоел (Кипър) отнесе с 2:0 Дюделанж Люксембург и си гарантира 2-ата позиция. Урош Матич от дузпа в 12-ата минута и Йоргос Мекрис в 43-ата се разписаха за кипърците, а двата отбора получиха по един червен картон в края на срещата. Лацио постигна победа с 1:0 над румънския ЧФР Клуж, за да запази шансовете си в група Е. Но все пак румънците имат 9 точки, с 3 пред Лацио и при равенство у дома със Селтик в последния кръг ще си гарантират продължаване. Селтик вече се е класирал в същия поток, след като удари с 3:1 на собствен терен френския Рен.

В група В битката ще остане до последния съдийски сигнал, след като Малмьо удари с 4:3 Динамо (Киев) и излезе на 2-а позиция. По същото време фаворитът Копенхаген взе три точки при гостуването си на Лугано с единственото попадение на Николай Томсен. Така датчаните събират 9 точки по най-пестеливия възможен начин- пет гола в пет мача. Динамо е на 3-о място с 6 и ще се надява щастлива развръзка в последния кръг на 9-и декември.