Аталанта успя да излъже състава на Байер Леверкузен, надделявайки с резултат 1:0 в реванш от осминафиналите на Лига Европа. Италианците имаха аванс от 3:2 след първия мач и с храбра игра в отбрана успяйа да устоят на натиска. Единственото попадение в мача беше дело на Жереми Бога в самия край. 

13 снимки

Двубоят започна активно и двата тима си разменоха бързо по един точен удар. Първо Муриел тества рефлексите на Храдецки, а след това и Хуан Мусо трябваше да се намесва решително след удар на Муса Диаби. 

Гостите се утвърдиха като по-активния тим и в 33-а минута Руслан Малиновски опита късмета си, но право в ръцете на Лукаш Храдецки. Само две минуто по-късно опасен изстрел на Муриел беше избит в ъглов удар. 

Само две минути след рестарта "аспирините" имаха отличен шанс. Муса Диаби беше изведен сам срещу Хуан Мусо, но стражът успя да спаси в ситуацията 1 на 1.

Домакините продължиха изцяло да владеят положението в следващите 15 минути, но удари на Диаби и Бакер преминаха встрани. Аталанта обаче много трудно изнасяше топката в тези минути. Андрих тества рефлексите на Мусо, но твърде леко. 

Гостите успяха да се съвземат с два блокирани удара от Муриел, но си личеше, че единствената цел на Аталанта е да запази нулевото реми, което устройваше тима на Гасперини. 

Така се стигна до 90-а минута, когато резервата Жереми Бога наказа германците, които тотално бяха забравили за защитните действия на този етап. Стрелецът гарантира билета на бергамаските за четвъртфиналите. 

Байер Леверкузен - Аталанта 0:1

0:1 - Жереми Бога (90)

Ето и съставите на двата тима:

Байер: Храдецки, Фосу-Менса, Та, Тапсоба, Хинкапи, Арангис, Диаби, Паласиос, Демирбай, Бакер, Адли;

Аталанта: Мусо, Паломино, Демирал, Толой, Запакоста, Фройлер, Де Роон, Хатебур, Купмейрс, Муриел, Малиновски;