Старши треньорът на Айнтрахт Франкфурт Оливер Глазнер похвали стила на игра на съперника на финала на турнира Лига Европа Глазгоу Рейнджърс и ги оприличи на смесица от предишните опоненти на тима Барселона и Уест Хем.

Айнтрахт отстрани испанския гранд Барселона на четвъртфиналите, преди да победи лондонския клуб Уест Хем на полуфинала и Глазнер смята, че тези срещи дават на отбора му отправна точка за финала в сряда в Севиля.

"Виждам смесица от Уест Хем и Барселона. Холандското влияние на техния треньор Джовани ван Бронкхорст в тяхната игра, но с британския манталитет. Имаме нужда от най-доброто си представяне, за да ги победим", каза Гласнер на пресконференция на стадион "Санчес Писхуан" в Севиля.

"Рейнджърс е отбор, който непрекъснато се хвърля в индивидуални единоборства и е готов да се връща назад. Джеймс Таверние е най-добрият голмайстор в Лига Европа и е краен защитник, което показва колко добре играят техните защитници и приносът им в атака", добави наставникът.

Глазнер каза, че отборът му е бил спокоен преди мача в сряда. Той смята, че нивата на концентрация ще бъдат ключови във финала.

"Емоциите само нарастват през последните няколко месеца, толкова се гордея с играчите и това, което са постигнали. Те заслужават да бъдат на финала. Атмосферата в съблекалнята е страхотна, добра комбинация от концентрация и лекота, което е идеално преди голям мач като този", добави той.

"Опитвах се да помисля какво да кажа на играчите си утре, но дори няма нужда да правя мотивационна реч, защото се познаваме толкова добре и знаем какво трябва да направим, за да успеем", каза още специалистът.

Испанските власти очакват пристигането на 50 хиляди привърженици на Айнтрахт, а Гласнер похвали пътуващите фенове на германския клуб за начина, по който застанаха зад отбора, докато спечелиха победи като гост срещу Бетис, Барселона и Уест Хем по пътя към финала. И вярва, че те отново ще бъдат фактор в сряда.

"Нашите фенове са изключителни. Те положиха много усилия, за да ни последват из Европа. Това е атмосферата, която създават. Ентусиазмът и страстта, които носят, са едно нещо, но има нематериални фактори, които ви карат да настръхнете. Имаме два отбора с невероятни фенове и може би най-добрите гостуващи фенове в Европа. Очакват се около 150 хиляди фенове от двата клуба и това е просто невероятно", каза Глазнер.