Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Сослкяер сподели, че би застанал зад идеята всички футболни първенства на Стария континент да бъдат временно спрени, за да бъде овладяна паниката около разпространяващия се коронавирус. 

"Червените дяволи" срещат австрийския ЛАСК Линц в осминафиналната фаза на Лига Европа. Първата среща, по-късно тази вечер в Линц, ще бъде играна пред празни трибуни с оглед недопускането на разпространение на заразата. Норвежецът обаче генерално няма да е противник на идеята всички турнири и първенства поне временно да бъда замразени. 

"При сегашните обстоятелства бих разбрал напълно подобна мярка. Решението трябва да се вземе от експертите и каквото те решат, че ще е в полза на общественото здраве, то ние ще изпълним", започна Оле. 

"Не знаем как ще се развие ситуацията, просто продължаваме напред. Футболът е за феновете, така че ще е неприятно без тях. Ще ни се наложи обаче да си създадем вътрешна атмосфера в отбора". 

"Тренираме без публика и редовно играем контроли зад затворени врати, така че играчите ще са готови. Разбира се, че въпреки всичко това ще има своя негативен ефелт", завърши норвежкият специалист.