Футболистите на Манчестър Юнайтед са заплашени да претърпят огромни финансови загуби при провал във финала на Лига Европа срещу Аякс.

Играчите на Жозе Моуриньо ще се борят за бонуси в размер на 38 милиона паунда, които ще бъдат изтървани, ако „червените дяволи“ не триумфират на финала в Стокхолм.

Футболистите на Манчестър Юнайтед ще получат 25% увеличение на заплатите, ако спечелят Лига Европа.

Освен това те ще си поделят бонус от 1 милион паунда при победа над Аякс.

Играчите на Манчестър Юнайтед, които получават заплати повече от 20 хиляди паунда на седмица ще загубят 25% от възнагражденията си при положение, че отборът не играе в Шампионска лига през следващия сезон.

Именно заради тези условия през настоящия сезон клубът спести 28 милиона паунда, тъй като заплатите на 22 от футболистите бяха орязани с 25%.

Изключенията през този сезон бяха при възнагражденията на Пол Погба, Златан Ибрахимович, Хенрик Мхитарян и Ерик Баи, които бяха привлечени през миналото лято и в договорите им тази клауза влиза в сила от следващата кампания.

Ако Манчестър Юнайтед отстъпи на финала от Аякс, то тези четирима футболисти ще загубят 9 милиона паунда.

Саркастичният Жозе: Съдията Оливър спаси сезона ни

Защитниците Тимоти Фосу-Менса и Аксел Туанезбе също са сред изключенията, тъй като техните възнаграждения са под 20 хиляди паунда на седмица.

Спонсорският мега довор между Манчестър Юнайтед и Адидас също ще бъде засегнат при положение, че „червените дяволи“ не спечелят Лига Европа и по този начин не си осигурят участие в Шампионска лига. Английският клуб ще загуби 30% от годишния спонсорски договор със спортния концерн, което се равнява на 75 милиона паунда.