Една от основните причини отборът на Манчестър Юнайтед да се класира в Шампионската лига и като цяло да върви нагоре безспорно е халфът Бруно Фернандеш. Португалецът имаше големи заслуги за силното представяне на "червените дяволи" от началото на годината. 

Вчера тимът на Оле Гунар Солскяер победи с 2:0 при гостуването си на Лестър в решителен двубой и завърши трети в крайното класиране на Висшата лига.

"Разбира се, да играеш в Шампионската лига винаги е специлно и се надявам това да са случи с феновете. Заслужаваме да играем в най-силното европейско клубно първенство. Нямам нищо против Лига Европа, но всеки знае, че най-добрият турнир е Шампионската лига", сподели Фернандеш пред клубната телевизия на англичаните.

30 снимки

"Тренирахме здраво и работихме за този момент. Знаехме, че единственото, което можем да постигнем в първенството е класиране за Шампионската лига и се борихме много за това, но не сме достатъчно щастливи, защото знаем, че този клуб и тези играчи могат да донесат много повече на клуба. Мисля, че имаме качествата да се борим за трофеи. Когато спечелим трофеи, тогава ще сме наистина щастливи", допълни португалецът.

"Сега фокусът ни е върху Лига Европа, защото това е трофей, който искаме да спечелим. Аз пристигнах в Манчестър, за да печеля трофеи. Ако излизаме с мисълта, че трябва да победим във всеки мач, ще спечелим турнира", сподели още Бруно Фернандеш.

На "червените дяволи" им предстоят мачове от Лига Европа, където тимът е с една крачка по-близо до четвърфиналите. Те се изправят срещу австрийския ЛАСК следващата седмица в мач-реванш от осминафиналите, след като спечелиха първата среща с 5:0 като гост.