Съставът на Айнтрахт Франкфурт успя да постигне нова приказна победа далеч от дома, надвивайки състава на Уест Хем с 2:1 в полуфинал на Лига Европа. Ансгар Кнауф даде аванс на гостите след няма и 60 секунди. Михаил Антонио изравни 20 минути по-късно. Дайчи Камада възстанови аванса на гостуващите германци в началото на второто полувреме. Двата тима удариха по две греди, но в крайна сметка "орлите" удържаха своя крехък аванс. 

17 снимки

"Орлите" шокираха английския тим след няма и една минута. Рафаел Сантош Боре успя да намери младока Кнауф, който разстреля Ареола за 1:0. "Чуковете" обаче реагираха добре и започнаха да създават положения. 

В 14-а минута Джаръд Боуен профука огромен шанс, забивайки топката в страничния стълб на вратата на Кевин Трап. Последва и пропуснат шанс от Пабло Форналс. 

В 21-а минута, все пак, Уест Хем успя да изравни. Голмайстор беше Михаил Антонио, който се възползва от разбъркване и подаване на Курт Зума. В 39-а минута гостите отговориха със силен, но неточен удар на Кнауф. 

Рестартът на двубоя припомни за дебютните минути. Логично, Айнтрахт отново взе аванс, а автор на попадението беше Дайчи Камада в 55-а минута. Англичаните определено не се наслаждаваха в такава степен на играта си, но бяха близо до ново изравняване. Хубавият удар от далеч на Бенрама обаче разстресе гредата на вратата на Трап отново. 

В 80-а минута беше ред за малко лош късмет и за Франкфурт, след като героят Камада също беше лишен от гол заради намеса на страничен стълб. До края повече интересни ситуации нямаше и така "орлите" са на крачка от историята. 

Уест Хем - Айнтрахт Франкфурт 1:2

0:1 - Ансгар Кнауф (1)

1:1 - Михаил Антонио (21)

Ето и съставите на двата тима:

Уест Хем: Ареола, Джонсън, Доусън. Зума, Кресуел, Сучек, Райс, Боуен, Ланзини, Антонио, Форналс;

Айнтрахт Франкфурт: Трап, Туре, Хинтерегер, Тута, Костич, Роде, Соу, Кнауф, Камада, Линдстрьом, Боре;