Големият фаворит в група А на Лига Европа – Байер Леверкузен записа втора поредна победа в турнира и досущ както срещу Лудогорец през миналия месец тя отново беше под формата на голова фиеста. Момчетата на Хайко Херлих отново се оказаха изоставащи в резултата, като в крайна сметка на своя „БайАрена” се наложиха с 4:2 над очертаващия се като аутсайдер АЕК Ларнака.

В интерес на истината трябва да се отбележи, че „аспирините” излязоха с далеч по-качествен стартов състав в сравнение с онзи, който осъществи пълен обрат от 0:2 до 3:2 срещу българския шампион на „Лудогорец Арена”.  Неслучайно още в 14-ата минута капитанът Ларс Бендер разтресе левия стълб с хубав удар от дистанция.

Въпреки този факт скромният съперник съумя да поведе в 25-ата минута, когато защитата на Леверкузен за пореден път се показа като слабото звено. Апостолос Яну получи твърде много пространство да центрира отдясно по атаката, а Александър Драгович просто изгледа как Иван Тричковски овладява на гърди пред очите му, а македонецът от няколко метра опъна мрежата за 0:1.

Байер натисна доста сериозно и успя да изравни минутка преди края на полувремето. Карим Белараби осъществи добър пробив отляво и нахлу в наказателното поле, след което с пас по тревата върна леко назад за Кай Хаверц, а младокът с плътен шут по диагонала изравни – 1:1.

На почивката Херлих реши да извади от игра звездата Леон Бейли за сметка на Лукас Аларио и аржентинецът мигом се отплати. В 49-ата минута защитата на АЕК проспа наглед елементарно подаване на Хаверц, Аларио изскочи на чиста позиция и изпревари вратаря, за да бутне кълбото в мрежата – 2:1.

Две минути преди края на редовното време се започна головата престрелка. Кевин Фоланд се отличи с чудесна асистенция за Аларио, който без никакви грижи заби втория си гол в срещата – 3:1. В първата минута от даденото продължение обаче Димитрис Распас засече страхотно центриране, за да намали изоставането на кипърците до 2:3. Буквално в следващата атака Фоланд се отчете с втора асистенция, този път за Юлиан Бранд, чийто добре премерен шут намери долния десен ъгъл за крайното 4:2.

Във временното класиране Леверкузен е на върха с 6 точки, колкото има и ФК Цюрих. Головата разлика на швейцарците обаче е значително по-лоша (2:0 спрямо 7:4). За Лудогорец и АЕК Ларнака остават съответно третата и последната позиции. В следващия кръг Леверкузен гостува срещу Цюрих, докато АЕК приема Лудогорец.

Лига Европа, Група А, класиране:

1. Байер Леверкузен 2 2 0 0 7:4 6 т.

2. Цюрих 2 2 0 0 2:0 6 т.

3. Лудогорец 2 0 0 2 2:4 0 т.

4. АЕК Ларнака 2 0 0 2 2:5 0 т.