Ветеранът на Айнтрахт Франкфурт - Макото Хасебе, ще пропусне първия мач срещу Левски в София. Причината е заболяване, което е извадило японеца от групата за двубоя на Националния стадион "Васил Левски". Неприятната новина застигна германския тим часове преди полета за България.
 
39-годишният Хасебе, който започва своя десети сезон с фланелката на Айнтрахт, не е твърд титуляр в защитата на отбора на Франкфурт, като остана резерва на старта на Бундеслигата срещу Дармщад. Хасебе обаче се появи в игра в 65-ата минута, когато смени контузения бразилец Тута.
 
Капитанът на Айнтрахт - Себастиан Роде, също няма да дойде в София заради контузия на прасеца, получена в самото начало на мача с Дармщад. Той трябва да почива около десет дни, което поставя под въпрос дори участието му в реванша във Франкфурт след седмица. В неговото отсъствие от Айнтрахт се принудиха да се опитат да картотекират в последния момент хърватина Кристиян Якич. Първоначално той не бе попаднал в разширения състав по "спортни причини", тъй като самият халф иска да напусне клуба заради малкото време игра, което получава. Към него интерес има Щутгарт, но треньорът Дино Топмьолер иска да го задържи при "орлите", тъй като Якич може да играе като дефанзивен халф, централен защитник и десен краен бранител.
 
Заради заболяване гостуването на Левски пропуска и 19-годишният талантлив халф Уго Ларсон./БТА