Ювентус и Севиля завършиха наравно 1:1 в първи полуфинален мач от Лига Европа. "Бианконерите" се спасиха от загуба в седмата минута на добавеното време с гол на резервата Федерико Гати. Преди това Юсеф Ен Несири даде аванс на гостите в 26-ата минута. 

Торинският гранд изигра слаб мач, в който почти не затрудни с нищо андалусци. В края на срещата Юве имаше основателни претенции за дузпа за нарушение на Лоик Баде срещу Адриен Рабио, но такава не беше отсъдена. 

Реваншът между двата отбора е след седмица на "Рамон Санчес Писхуан". 

Gulliver/GettyImages
39 снимки

Първата добра възможност се откри пред Филип Костич в 12-ата минута. Сърбинът получи в наказателното поле и опита диагонален удар, който премина покрай вратата. Пет минути след това Войчех Шчесни сбърка, което позволи на Лукас Окампос да отправи удар, но полският вратар успя да поправи грешката си и спаси. 

В 19-ата минута Душан Влахович излезе сам срещу Боно, като на два пъти не успя да го преодолее, след което беше отсъдена и засада. Секунди по-късно Костич получи отдясно и центрира в наказателното поле, където Влахович от няколко метра на празна врата не успя да се разпише, пращайки топката над вратата. 

Севиля нанесе своя удар в 26-ата минута. Тогава Лукас Окампос проби отдясно и намери намери Юсеф Ен Несири в наказателното поле, а мароканецът със силен удар вкара за 0:1. Две минути по-късно голмайсторът се озова сам срещу Шчесни, като само намесата на Данило му попречи да нанесе голов удар. 

В 38-ата минута опасен удар на Иван Ракитич от далечна дистанция затрудни Шчесни, който все пак успя да избие в корнер. В продължението на първата част Фабио Мирети сбърка в средата на терена, като позволи на Ракитич да му отнеме. Топката стигна до Ен Несири, който шутира от около 15-20 метра, но топката профуча покрай дясната греда. 

На полувремето Масимилиано Алегри пусна в игра Федерико Киеза и Самюел Илинг. Двамата значително подобриха играта на домакините, като пет минути след подновяването на играта Влахович не успя да засече подаване на Киеза. В 63-ата минута Илинг проби през центъра и отправи силен удар, който Боно успя да отрази. 

В 86-ата минута Куадрадо центрира в наказателното поле, където в опита си да изпревари Рабио и да изчисти топката Лоик Баде изрита халфа. Главният рефер Даниел Зиберт не посочи бялата точка, а по-любопитното беше, че и ВАР не му сигнализира, макар че имаше всички основания "бианконерите" да получат дузпа. 

В седмата минута на добавеното време Ювентус стигна до изравнителен гол. Данило свали топката след центриране от корнер, а Пол Погба я насочи към далечната греда. Там Федерико Гати беше оставен непокрит и от метър-два с глава вкара за 1:1. 


Ювентус - Севиля 1:1

0:1 Юсеф Ен Несири (26)

1:1 Федерико Гати (90+7)

Ювентус: Шчесни, Алекс Сандро, Данило, Бонучи, Куадрадо, Костич, Локатели, Мирети, Рабио, Ди Мария, Влахович

Севиля: Боно, Акуня, Баде, Гудел, Фернандо, Навас, Хил, Ракитич, Торес, Окампос, Ен Несири