Защитникът на Виляреал Пау Торес беше един от най-щастливите хора след 0:0 с Арсенал - мач, който класира испанския тим за финала на Лига Европа. Първият двубой бе спечелен от "жълтата подводница" с 2:1. 24-годишният испански национал е юноша на Виляреал и още помни сълзите си през 2006-а, когато родният му отбор бе спрян  именно от Арсенал в полуфиналите на Шампионска лига. 
„Днес също имам сълзи, но този път сълзи от радост, а не от разочарование. Виляреал толкова пъти спира на една крачка от финала и затова сега съм много щастлив, че най-накрая направихме тази стъпка. Това е много вълнуващ момент. Целият клуб, феновете, президентът, отборът от миналата година - всички ние заслужаваме този финал. Сега можем да дадем воля на чувствата си, но скоро трябва да започнем да се подготвяме за финала, защото трябва да се възползваме от тази историческа възможност", заяви Пау Торес.
 
Не е тайна, че той е една от трансферните цели на съперника във финала на Лига Европа - Манчестър Юнайтед. 
 
"Ще се изправим пред страхотен клуб и това прави нашата задача още по-трудна. Не искахме и двата европейски финала да са чисто английски. Просто не можехме да позволим това да се случи. Горди сме, че Виляреал ще представлява испанския футбол във финала на Лига Европа“, каза още Торес.