Бетис обърна Рома насред "Олимпико" и продължава със стопроцентов актив след третия кръг в груповата фаза на Лига Европа. Пауло Дибала откри резултата от дузпа в 34-ата минута, а в 41-ата Гуидо Родригес изравни. Крайното 1:2 оформи Луис Енрике в 87-ата минута. "Вълците' завършиха срещата с човек по-малко, след като в добавеното време Николо Дзаниоло беше изгонен с директен червен картон. 

Успехът на испанците е отлична новина за Лудогорец, тъй като "орлите" запазиха второто си място в групата. Андалуският клуб е лидер с 9 точки, докато "вълците" са трети с 3 точки. Последен е ХИК Хелзинки с една точка. 

БГНЕС
27 снимки

Първата добра възможност за гол се откри пред Серхио Каналес в 7-ата минута. Халфът получи топката в наказателното поле и отправи удар, но Патрисио се справи. Шест минути по-късно гредата спаси "вълците". Фекир се позиционира добре пред наказателното поле и получи от Гуидо Родригес. Френският футболист без да се бави отправи удар, но топката среща лявата греда. 

В 28-ата минута отново Каналес отправи удар. Халфът стреля от около 20 метра, но топката мина на метър от целта. Три минути по-късно след центрира в наказателното поле на гостите топката срещна ръката на Айтор Руибал. Първоначално главният рефер Матей Юг не посочи бялата точка, но след намесата на ВАР отсъди дузпа в полза на Рома. Зад топката застана Пауло Дибала и с безкомпромисно изпълнение вкара за 1:0. 

Три минути след това Бетис можеше да стигне до изравнителен гол. Родригес проби през центъра и намери Луис Енрике. Крилото успя да си нагласи топката и от десетина метра отправи удар в долния ляв ъгъл, но Патрисио спаси. 

В 41-ата минута андалуският отбор успя да изравни. Луис Енрике получи пред наказателното поле и върна към Гуидо Родригес. Аржентинецът отправи топовен шут от около 20 метра в долния десен ъгъл и не остави шансове на Патрисио - 1:1.

В последната минута на първата част гредата спаси гостите. Никола Залевски центрира в наказателното поле, а Николо Дзаниоло засече с глава, но разтресе горната греда. Секунди по-късно Руибал не успя да избие добре топката, а Дибала от воле отправи коварен шут под гредата, но Браво успя да избие в корнер. 

В 51-ата минута Браво се отличи със страхотно спасяване. Ейбрахам не успя да засече центриране отляво. Топката стигна до Браян Кристанте, който отправи мощен щут от около 5-6 метра, но стражът на гостите успя да избие. В 71-ата минута Бетис организира атака на скорост. Родри напредна с топката и отправи удар от около 12-13 метра, но над вратата. Десет минути по-късно Дзаниоло успя да финтира Луис Енрике и да отправи удар, но не затрудни Браво. 

В 88-ата минута испанците стигнаха до пълен обрат. Родри проби отляво и центрира в наказателното поле, където Спинацола сбърка, което позволи на Луис Енрике да отправи страхотен удар с глава, с който не остави шансове на вратаря на "вълците" за 2:1.

В добавеното време на мача Николо Дзаниоло беше изгонен с директен червен картон след удар без топка срещу противников футболист. 


Рома - Бетис 1:2

1:0 Пауло Дибала (34-дузпа)

1:1 Гуидо Родригес (41)

1:2 Луис Енрике (87)

Рома: Патрисио, Челик, Манчини, Смолинг, Ибанес, Залевски, Матич, Кристанте, Дибала, Дзаниоло, Ейбрахам 

Бетис: Браво, Руибал, Пецела, Луис Фелипе, Миранда, Родригес, Гуардадо, Хоакин, Фекир, Каналес, Вилиан Жозе