Роял Юнион надви Ливърпул с 2:1 в мач от последния кръг на груповата фаза от Лига Европа.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

В 10-а минута Садики опита удар от далечно разстояние, но топката профуча встрани от десния страничен стълб на Келехър. Малко след това Амура проби с топката в крака към вратата и стреля от близка дистанция, но Келехър предугади намерението му и направи невероятно спасяване.

В 33-а минута Мохамед Амура избяга от капана на засадата след грешка на Къртис Джоунс в центъра на терена. Футболистът на домакините запази хладнокръвие, преодоля Келехър и успя да завърши, за даде аванс на Роял Юнион. Попадението бе разгледано за засада, но накрая бе зачетено - 1:0.

Пет минути след това Куанса получи след корнер и овладя бързо, след което отправи мощен шут, като не остави шанс на стража на белгийския тим да реагира - 1:1.

В 43-а минута Камерът Пуертас пое подаване и остреля неспасяем удар без колебание, който влетя в долния ляв ъгър - 2:1 за Роял Юнион.

Второто полувреме започна спокойно, но в 62-а минута Камерън Пуертас отново достигна до прецизно извеждащо подаване на Лазар Амани, преди да отправи неспасяем удар в долния десен ъгъл от границата на наказателното поле - 3:1. Попадението обаче бе разгледано с ВАР и впоследствие отменено заради игра с ръка в хода на атаката на футболист на домакините.

Пет минути след това топката бе сервирана на главата на Густаф Нилсон, който пласира удар от ръба на пеналтерията, който мина много близо до десния страничен стълб. В 72-а минута Амура пропусна обещаваща възможност, опитвайки изстрел от вътрешността на наказателното поле, но Келехър спря топката с класно спасяване, преди тя да се озове в долиня ляв ъгъл.

В добавеното време отбита топка попадна в Харви Елиът, който отправи силен изстрел, но стражът на домакините успя да избие.

Стартови състави:

Роял Юнион: 49. Морис, 5. Мак Алистър, 16. Бургес, 28. Мачида, 21. Кастро-Монтес, 27. Садики, 10. Лапусин, 8. Амани, 23. Пуертас, 29. Нилсон, 47. Амоура

Ливърпул: 62. Келехър, 3. Ендо, 5. Конате, 17. Джоунс, 18. Гакпо, 19. Елиът, 44. Чембърс, 49. Гордън, 50. Доук, 78. Куанса, 84. Брадли