Отборите на ЛАСК Линц и Тотнъм не успяха да се победят и завършиха при зрелищното равенство 3:3 в мач от петия кръг от група J на турнира Лига Европа. В 42-ата минута Питър Михорл откри, но в добавеното време на първата част Гарет Бейл изравни след точно изпълнена дузпа. В 56-ата Хюн-Мин Сон направи обрата пълен, а в 84-ата минута Йоханес Егещайн изравни. Само две след това обаче Деле Али отново даде аванс на "шпорите" след нова дузпа, но в добавеното време на двубоя Мамаду Карамоко сложи край на спора за крайното 3:3. 

Срещата беше белязана от много грешки и отдвата отбора. Тотнъм не игра никак добре, особено през първата част, но все пак обърна,а след това отново поведе, макар и през второто полувреме играта също да не беше на високо темпо. За два от головете на ЛАСК може да бъде обвиняван и вратаря Джо Харт, който можеше да се намеси доста по-убедително. С това равенство възпитаниците на Жозе Моуриньо остават на второто място в групата с актив от 10 точки и изостават с две от лидера Антверп, който победи българския шампион Лудогорец и се класира за 1/16-финалите. ЛАСК остват трети със 7 точки и заазват шансове за второто място. В последния си мач те гостуват на Лудогорец, докато Тотнъм приема Антверп.  


Домакините започнаха силно мача и владееха инициативата в началните минути на двубоя. 

Първата голова ситуация бе на сметката на австрийците, когато в четвъртата минута Рене Ренер получи шанс да стреля в наказателното поле, но играч на Тотнъм блокира удара.

Две минути след Йоханес Егещайн получи топката пред наказателното поле и отправи силен изстрел, който се отби от левия страничен стълб на вратаря Джо Харт. 

ЛАСК продължи да е по-опасният тим и в 22-ата минута Егещайн отново обстрелва вратата на "шпорите", но този път без проблеми за Харт. 

Точно след изтичането на половин час игра отново домакините имаха чиста ситуация за попадение. Рене Ренер направи отлично двойно подаване с Егещайн и полузащитникът бе изведен отляво в наказателното поле, като се озова сам срещу вратаря. Изстрелът на Ренер обаче бе париран от Харт.

След това в рамките на две минути гостите имаха шанса да обстрелват вратата на ЛАСК на два пъти от пряк свободен удар. След първият опит топката се отби от ръката на играч на домакините и бе назначен втори свободен удар. Той бе изпълнен от Гарет Бейл, но уессезът отново стреля в стената. Последва нова добавка на нападателя, която също бе блокирана. 

По-добрата игра на ЛАСК даде резултат три минути преди края на първата част. Мат Дохърти се подхлъзна и загуби топката в половината на домакините. Последва контраатака, при която топката стигна до Томас Гойнингер на лявото крило. Той пък комбинира с Петер Михорл към вътрешността на терена, който стреля от около 27, 28 метра и изненада Харт. Топката също така тупна пред вратаря и го затрудни допълнително, а след това се оплете в долния му ляв ъгъл - 1:0.

ЛАСК Линц - Тотнъм Хотспър / Лига Европа, групова фаза, група J, 03.12.2020 г.

източник: Gulliver/GettyImages

Във втората минута на добавеното време на първото полувреме обаче „шпорите“ изравниха. Лукас Моура проби добре отляво и центрира към точката за дузпа, където Танги Ндомбеле стреля, но топката се отби от ръката на Андрес Андраде и съдията отсъди дузпа. Тя бе изпълнена от Гарет Бейл, който бе безпогрешен – 1:1.​

Втората част започна сняколко атаки и за двата тима, които обаче не доведоха до опасности пред някоя от двете врати. 

В 56-ата минута обаче Тотнъм стигна до пълния обрат. Мадс Емил Мадсен сбърка на центъра и това позволи на Ндомбеле да открадне топката, а веднага след това пусна отличен извеждащ пас за Хюн-Мин Сон. Кореецът напредна на скрост, влезе отдясно в наказателното поле и с хубав удар покрай вратаря прати топката в далечния му ъгъл за 1:2.

"Шпорите" бяха близо до трети гол в 64-ата минута. Тогава Бейл и Сон се откъснаха в половината на ЛАСК, като уелсецът влезе в наказателното поле сам срещу вратаря, но реши да подава за Сон, а пасът на нападателя мина зад съотборника му и така опропасти чудесната възможност за тима си.  

Двадесет минути преди края на двубоя, след продължителна атака за домакините, топката стигна до резервата Мамаду Карамоко на ръба на наказателното поле, който стеля, но покрай вратата на Харт. 

В 84-ата минута обаче домакините шокираха Тотнъм като изравниха. Андрес Андраде изведе с пас от центъра Йоханес Егещайн отляво. Нападателят напредна и от границата на наказателното поле отрави удар в близкия ъгъл на Харт, който отново не се намеси о най-добрия начин и топката се озова в мрежата му за 2:2.

Само две минути след това обаче "шпорите" отново вдеха аванс. След дълъг пас в наказатеното поле резервата Стивън Бергвайн бе понален в наказателното поле от Филип Вийзингер и съдията отсъди наказатален удар. Деле Али, който също се беше появил през втората част, изпълни точно и "шпорите" отново поведоха. 

ЛАСК Линц - Тотнъм Хотспър 3:3 / Лига Европа, групова фаза, група J, 03.12.2020 г.

източник: Gulliver/GettyImages

Това обаче не беше всичко от срещата. В третата от четирите добавени минути ЛАСК отново стигна до равенството. Андраде комбинира с Мамаду Карамоко, който от 23.24 метра стреля отлично и не остави шансове на Джо Харт, пращайки топката в горния му ляв ъгъл за 3:3, който се оказа и крайният резултат.

ЛАСК Линц - Тотнъм Хотспър 3:3 / Лига Европа, групова фаза, група J, 03.12.2020 г.

източник: Gulliver/GettyImages


FTЛАСК – ТОТНЪМ 3:3 | КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

1:0 Питър Михорл 42'

1:1 Гарет Бейл (дузпа) 45+2'

1:2 Хюн-Мин Сон 56'

2:2 Йоханес Егещайн 84'

2:3 Деле Али (дузпа) 86'

3:3 Мамаду Карамоко 90+3'

Стартови състави на двата отбора:

ЛАСК (3-4-3): 1. Александър Шлагер – 6. Филип Вийсингер, 25. Джеймс Холанд (к), 30. Андрес Андраде – 26. Рейнхолд Ранфтл, 21. Мадс Емил Мадсен, 10. Петер Михорл, 7. Рене Ренер – 17. Андреас Грубер, 13. Йоханес Егещайн, 2. Томас Гойгингер  

Старши треньор: Доминик Талхамер

ТОТНЪМ (4-3-3): 12. Джо Харт – 33. Бен Дейвис (к), 6. Давинсон Санчес, 25. Джафет Танганга, 2. Мат Дохърти – 28. Танги Ндомбеле, 18. Джовани Ло Селсо, 5. Пиер-Емил Хойберг – 9. Гарет Бейл, 7. Хьон-Мин Сон, 27. Лукас Моура

Старши треньор: Жозе Моуриньо

Главен съдия: Павел Рачковски, Полша

Стадион: „Райфайзен Арена“, Пашинг, Австрия