Отборът на Манчестър Юнайтед се наложи с 1:0 над Милан във втора среща от 1/8-финалите на Лига Европа и с общ резултат от 2:1 "червените дяволи" продължават напред в турнира. Мачът бе равностоен, но класата на Пол Погба си каза думата в 49-ата минута и реши изхода от срещата.

Gulliver/Getty Images
26 снимки



Гостите влязоха по-добре в срещата, но и Бруно Фернандеш, и Пиер Калулу пропуснаха възможностите си за откриване на резултата. Милан опита да отвърне с удар на Франк Кеси, но Дийн Хендерсън отрази. 

В 21-ата минута Даниел Джеймс се свлече на земята след съприкосновение с противник в наказателното поле, но Феликс Брих подмина ситуацията и играта продължи. Секунди по-късно "росонерите" организираха страхотна контраатака, завършила с удар на Ернандес, въпреки че може би по-доброто решение бе да комбинира със свой съотборник. 

В края на първата част Алексис Салемакерс получи пас по трева и шутира мощно, но Хендерсън се справи чудесно и не пусна топката в мрежата си. Малко по-късно Раде Крунич пропиля шанса за откриване на резултата, след като засече топката след добро центриране, но стреля вляво от целта. 

Втората част започна перфектно за "червените дяволи", тъй като само 2 минути след като влезе в игра Пол Погба изведе Юнайтед напред. Французинът връхлетя върху отскочила топка в наказателното поле и преодоля вратаря с удар в горния ляв ъгъл. 


В 74-ата минута дойде и най-добрата възможност за Милан, но Дийн Хендерсън опази вратата си. Стражът бе блестящ и от изключително малка дистанция отрази удара на Златан Ибрахимович с глава.

Милан до последно опитваше да остане в битката и да вкара мача в продължения, но Хендерсън бе абсолютно безгрешен. Така "червените дяволи" продължават напред в надпреварата, а за Милан остава борбата в Италия. 


Милан - Ман Юнайтед  КР 0:1 (1:1 в първия мач)
0:1 Пол Погба 48'

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Милан: 99. Донарума, 20. Калулу, 23. Томори, 24. Кяер, 19. Ернандес, 33. Крунич, 79. Кеси, 18. Меите, 7. Кастайехо, 10. Чалханоолу, 56. Салемакерс

Треньор: Стефано Пиоли

Ман Юнайтед: 26. Хендерсон, 29. Уан.Бисака, 2. Линдельоф, 5. Магуайър, 23. Шоу, 39. МакТоминей, 17. Фред, 11. Грийнууд, 18. Фернандеш, 21. Джеймс, 10. Рашфорд

Треньор: Оле Гунар Солскяер

Съдия: Феликс Брих, Германия

Стадион: "Джузепе Меаца", Италия