Треньорът на Рома Жозе Моуриньо коментира победата на римските „вълци“ над Байер Леверкузен с 1:0 в първия полуфинал между двата тима в Лига Европа. Попадението за „джалоросите“ вкара юношата на тима Едоардо Бове, а Специалния го отличи и сподели, че според него халфът е израснал в прекрасно семейство.

„Мога само да поздравя играчите си. Те имат този характер, това желание, тази любов към феновете ни. Имат отговорност да дават всичко от себе си, за да направят тифозите щастливи. Имали сме страхотни моменти, но днес, докато пътувахме към стадиона, виждайки какво правят феновете за нас, дори и аз, който съм виждал всичко във футбола, бях трогнат“.

„Това не беше лесен мач. Трудно е да играеш срещу Байер Леверкузен и да останеш концентриран през всичките 90 минути. Да се бориш за победата и да знаеш, че всяка контраатака може да е фатална. Футболистите се справиха страхотно, за да спечелят първия сблъсък от битката“.

„Родителите на Едо Бове заслужават похвала, не аз. Той е изключително учтив, умен и професионалист, който се държи все едно е на 30 години. Миналия сезон щеше да влезе за 5 минути в края на мача, а сега вече бе титуляр в няколко двубоя. Той подобри много емоционалното си състояние в срещите. Това е моята работа -да помагам на играчите да израстват. Но знам, че за да е такъв страхотен човек, явно има прекрасно семейство“.