Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо обвини някои от играчите си в липса на мотивация, след като тимът стигна само до равенство 3:3 при гостуването си на ЛАСК в Лига Европа. Точката все пак бе достатъчна на „шпорите“, за да се класират за елиминационната фаза на турнира.

ЛАСК доминираше през първото полувреме и създаваше доста проблеми на лондончани през цялото време, като резервният вратар на гостите Джо Харт бе виновен за два от головете.

Gulliver/GettyImages
64 снимки

„Нищо ново. Фактът е, че груповата фаза на Лига Европа не мотивира някои от играчите, аз го знаех това. Някои играчи са от основно значение за нас и винаги имам нужда да играят при всякакви обстоятелства, няколко от тези играчи могат да дадат малко повече баланс в отбора. Примерно (Пиер-Емил) Хойберг и Сони, без тях не мисля, че бихме имали положителен резултат. Нищо всъщност не научавам. Играчите знаят и споделям чувствата си с тях, а аз обикновено съм прав“, заяви Моуриньо след мача.

„Когато видях загрявката преди мача, имах чувство и казах на играчите, че има огромна разлика в интензивността, комуникацията и ентусиазма в тяхната и нашата загрявка, защото гледах и двете. Нищо не ме изненадва“, допълни португалецът.

Моуриньо разкри и обнадеждаващи новини за състоянието на нападателя Хари Кейн, като се надява той да бъде в състояние да се изправи срещу Арсенал във Висшата лига в неделя.

„Вярвам, че той ще бъде в добра форма. Но не съм напълно сигурен - той все още се лекува. Но сега бих могъл да направя някакъв блъф или да се преструвам, че има големи проблеми. Той обаче няма големи проблеми. Вярвам, че ще играе“, бяха думите на Моуриньо.