Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо очаква Деле Али да остане в клуба от Висшата лига, когато трансферният прозорец бъде затворен следващия месец, потвърждавайки, че е в състава за мача от Лига Европа тази седмица.

Английският полузащитник, който бе оставен извън групата в предишните два мача, е свързван с преминаване под наем в Пари Сен Жермен в последните няколко дни. Но той ще пътува до Северна Македония за срещата от третия предварителен кръг на Лига Европа срещу Шкендия в четвъртък. След като бе заменен на почивката по време на откриващия мач от сезона с Евертън, Али не в състава за мачовете с Локо Пд и Саутхемптън. Но халфът бе на път да се включи срещу Лейтън Ориент за Купата на Лигата във вторник преди двубоят да бъде отменен след бум на заразени в клуба от Втора лига. Говорейки относно включването на Али в състава за пътуването до Шкендия, Моуриньо заяви:

„Винаги съм казвал, че той ще получава своите шансове. Никога не е било проблем той да остане в състава – подобно на другите играчи, изявите му на терена са от значение. Той идва с нас, има шанс да играе и ще бъде важно да играе, да се представи на ниво“, сподели португалският специалист. Мястото на Али в състава на „шпорите“ бе поставено дори под още по-голяма заплаха след идването на Гарет Бейл под наем от Реал Мадрид до края на сезона, потенциално оформяйки вълнуваща тройка в нападение с Хари Кейн и Хюн Мин Сон.

Последните двама комбинираха за всички пет попадения на тима при успеха над Саутхемптън с 5:2, реванширайки се за загубата на старта от Евертън с 0:1. В следващия кръг във Висшата лига Тотнъм приема у дома Нюкасъл.