Мениджърът на Уест Хям Дейвид Мойс засипа с похвали представянето на Едсон Алварес, след като мексиканецът бе с основен принос за победата на Уест Хям с 2:0 над Фрайбург, за да си осигури място сред осминафиналистите в Лига Европа.

Алварес направи страхотна асистенция за Мохамед Кудус в 14-ата минута, преди халфът да реализира втория гол по-късно. Алварес и Кудус бяха привлечени от Аякс през лятото.

"Алварес се справи страхотно. Даде страхотна асистенция за първия гол, след което вкара супер гол след отлично взаимодействие с Джаръд Боуен, така че наистина съм доволен от него тази вечер. Той беше болен и все още се възстановява, но аз съм наистина доволен от нещата, които направи. „Двамата с Кудус вече имат голям принос. И двамата ще стават по-добри", каза Мойс.

Уест Хям завърши на първо място в групата и няма да играе в плейофите, което ще даде повече почивка на отбора през февруари.

"За нас е изключително важно да получим малко глътка въздух през февруари, което нямаше да имаме, ако бяхме завършили втори. Класирането за Европа и спечелването на групата три поредни години вече е наистина добро за отбор, който не играе редовно в евротурнирите. Мисля, че това са 10 поредни победи в Европа и това е добре за всеки отбор. Тази вечер заслужихме победата си и заслужихме да оглавим най-трудната група от трите предишни години", коментира Мойс.