Отборът на Щурм Грац изстрада почти безценна домакинска победа с 1:0 над Фейенорд в среща от Лига Европа, благодарение на която е на крачка от излизане от група “G”. По-рано през вечерта Лацио надви Мидтиланд с 2:1 в другия двубой, с което австрийците и италианците делят първото място с по три точки повече от другите.

За 1/8-финалите се класира само първият в крайното класиране, а вторият отива на допълнителен кръг на елиминации, равняващ се на 1/16-финал. Третият се прехвърля в Лигата на конференциите, а последният отпада. При равенство в точките първо се гледат резултатите от директните сблъсъци.

Щурм имаше да си връща на Фейенорд заради унизителното 0:6 от средата на септември в Нидерландия. Сега домакините ликуваха след попадение чак в добавеното време на мача, реализирано от Отар Китеишвили.

В последния кръг след седмица тимът от Грац ще гостува на Мидтиланд, след като спечели първата среща помежду им с 1:0. Фейенорд пък ще е домакин на Лацио, като в този случай “орлите” се радват на аванс от 4:2 от предишния дуел.