Отборът на Милан приключи сезона в Серия А на 6-та позиция. В мач от последния кръг на шампионата „росонерите“ разбиха с 5:1 гостуващия Фиорентина, в чийто тим не се появи българския фубтолист Петко Христов. Той бе в групата на „виолетовите“, но така и не влзез в игра.

Така тимът от Милано си гарантира шестото място в крайното класиране, което му осигури място в групите на втория по сила клубен турнир в Европа. „Росонерите“ имаха нужда от победа над днешния си противник, за да си осигурят място в групите, без значение от резултата на преследвача Аталанта, който в крайна сметка ще играе квалификации в турнира.

Отборът на Милан нямаше загуба в последните си четири мача срещу тима от Флоренция, а като домакин „росонерите“ бяха записали две победи.

Срещата днес не започна добре за домакините, които инкасираха гол след 20 минути игра. Джовани Симеоне реализира за Фиорнетина, след като се измъкна от засадата и пусна топката покрай вратаря.

Това обаче бе един от малкото добри моменти за „виолетовите“ в мача. Само три минути след откриването на резултата Милан изравни. Хакан Чалханоглу стреля от фаул и не сгреши, за да доведе нещата до 1:1.

След попадението във вратата на Фиорентина, домакините натиснаха, а минутки преди почивката по-добрата им игра бе възнаградена с още един гол. Патрик Кутроне вкара втори гол, за Милан, с който домакините изцяло обърнаха резултата.

През второто полувреме Милан продължи да атакува и логично стигна до нови три безответни попадения, дело на Никола Калинич, отново Кутроне и Джакомо Бонавентура.

В същото време преследвачът на Милан в класирането, тимът на Аталанта загуби при визитата си на Каляри с 0:1.