Олимпик Марсилия се справи като домакин на гръцкия АЕК Атина с 3:1 l в среща от третия кръг на група „B“ в Лига Европа.

Французите поведоха откриха резултата в 27-ата минута, когато Жонатан Клос получи пас в коридор и подаде към непокрития Витиня, който от добра позиция отбеляза за 1:0.

Снимки: БТА / BTA
77 снимки

В 53-тата минута обаче АЕК изравни. Манталос достигна една топка на аутлинията и я върна към Орбелин Пинеда. В първия момент мексиканецът доста нескопосано отигра топката и не успя да отправи удар, но при втория опит той бе точен за 1:1.

Само четири минути по-късно Чичан Станкович първо сбърка при изчистването на топката и я подари на Витиня, а след това се хвърли в краката му и извърши нарушение за дузпа и бе изгонен с директен червен картон. Амин Арит пък отбеляза наказателния удар и направи резултата 2:1.

В 69-ата минута домакините получиха и втора дузпа за нарушение на Нордин Амрабат срещу Ренан Лоди, а Жордан Верету бе точен от бялата точка за 3:1.

В края и гол на Исмаила Сар бе отменен заради засада.

По този начин Марсилия събра актив от 5 точки, като временно излезе на начело място в групата. АЕК пък вече е втори с 4 точки, но Аякс и Брайтън тепърва има да играят срещата помежду си.