Виляреал помечта за чудо, след като постигна успех с 3:1 над Олимпик Марсилия в реванша между двата тима от 1/8-финалите в Лига Европа, но заради загубата с 0:4 в първия мач, „жълтата подводница“ отпадна от турнира.

На „Естадио де ла Серамика“ домакините започнаха по-устремено в началото на мача. В 19-ата минута Александър Сьорлот надскочи защитата на марсилци след един ъглов удар и стреля с глава, но прати топката над вратата.

Две минути след изтичането на половин час игрово време Кико Фемения центрира добре в наказателното поле, където намери Етиен Капу и той с глава преодоля вратаря на гостите Пау Лопес за 1:0.

Снимки: БТА / BTA
39 снимки

Девет минути след началото на второто полувреме Гонсало Гедеш сервира топката на Сьорлот на границата на наказателното поле и норвежецът с топовен удар вкара втори гол.

Първоначално голът не бе зачетен заради съмнения за засада, но повторенията с ВАР показаха, че такава няма и голът остана.

Настойчивостта на Виляреал помогна на „жълтата подводница“ да стигне и до трети гол, който падна в 85-ата минута. Алекс Баена центрира от пряк свободен удар в наказателното поле, където Йерсон Москера се измъкна от опеката на защитник и от границата на вратарското поле прати топката в левия ъгъл.

До края на мача „жълтата подводница“ опита да стигне до ключовия четвърти гол, с който да изравни общия резултат от двата мача, но дълбоко в добавеното време французите осъществиха добра атака, при която Пиер-Емерик Обамеянг сервира топката на Жонатан Клос, който отблизо вкара гол за Олимпик Марсилия и гарантира участието на отбора в 1/4-финалите на Лига Европа.