Манчестър Юнайтед съумя да пропълзи към финала в турнира Лига Европа. Това се случи след равенството 1:1 срещу Селта в реванша от 1/2-финалите, на английска земя и с общ резултат 2:1 се класира за последния мач за сезон 2016/2017. 

Фелайни откри резултата в 17-ата минута, но испанците изравниха резултата с попадение на Ронкалия в 85-ата минута. Селта пропусна златен шанс в края на двубоя, а тимовете играха и за няколко минути в намалени състави, след като Ронкалия и Баи бяха изгонени за сбиване.

Селта влезе добре в мача и още във втората минута грешка на блинд позволи на играч на испанците, който стреля в ръцете на Ромеро. Три минути по-късно Аспар пробва мерника си, но отново вратарят на Юнайтед беше на мястото си.

В 11-ата минута Рашфорд беше намерен от Погба, но не съумя да се разпише, след като беше спрян от бранителите на Селта. В 17-ата минута Юнайтед откри резултата. Рашфорд прати отличен пас на далечната греда, а там с глава Фелайни се разписа като матира Алварес.

До края на първото полувреме двата тима атакуваха, но голове така и не паднаха.

Мхитарян стреля от далечно разстояние в 49-ата минута, но Алварес беше на мястото си. В 63-ата минута Рашфорд имаше възможността да се разпише, но вместо да отбележи, позволи на Алварес да го отчае в ситуацията.

Гостите изпуснаха една от малкото си възможности в мача в 75-ата минута, но Гуидети пропусна да върне интригата в двубоя.

Селта изравни резултата в 85-ата минута, след като Ронкалия се разписа като прати топката с глава в мрежата на Ромеро.

Две минути след изравняването футболистите на двата тима се сбиха. Баи и Ронкалия бяха изгонени, след като се впуснаха в юмручна битка с Гуидети. Валенсия също беше активен в сблъсъка. В последните секунди Селта пропусна да елиминира Юнайтед, след като Гуидети пропусна да донесе сладкия успех на испанския тим.

В крайна сметка Юнайтед съумя да се класира за финала след равенството 1:1 в реванша и с общ резултат 2:1 са на финала, който е на 24 май в Стокхолм. Техен съперник там ще е Аякс. Така "червените дяволи" са на финална битка в Европа за първи път от 2011 година.

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Валенсия, Баи, Блинд, Дармиан, Фелайни, Ерера, Погба, Лингард, Рашфорд, Мхитарян

Селта: Алварес, Майо, Ронкалия, Кабрал, Кастро, Ернандес, Радоя, Систо, Вас, Аспас, Гуидети