Манчестър Юнайтед победи Реал Сосиедад с 1:0 като гост в последен мач от груповата фаза в Лига Европа. Единственото попадение в срещата вкара 18-годишният Алехандро Гарначо в 17-ата минута. Минималният успех обаче се оказа недостатъчен за "червените дяволи" за първото място. На него завършиха баските, които имат по-добра голова разлика от днешния си съперник, след като си размениха по една победа с по 1:0 като гост. 

Трета позиция е за Шериф Тираспол, който ще играе в Лига на конференциите през пролетта, а последен остава Омония Никозия. 

Главен рефер на мача беше Георги Кабаков, който показа общо 5 жълти картона в мача, като един от тях беше за Кристиано Роналдо. 

БГНЕС
23 снимки

Гостите стигнаха до гол с първата си добра възможност в мача. Кристиано Роналдо получи топката в средата на терена и с перфектен пас изведе Алехандро Гарначо отляво. Мпадокът овладя, напредна и отправи страхотен удар в горния далечен ъгъл за 0:1.

В 27-ата минута отново Гарначо се озова на стрелкова позиция. "Червените дяволи" осъществиха атака отдясно, като Роналдо навлезе навътре и намери аржентинеца в наказателното поле. Крилото отправи удар, нон над вратата. В 40-ата минута Пабло Марин проби през центъра, но пропусна момента за удар, след което отправи такъв, но не затрудни Де Хеа. 

В 42-ата минута Йон Пачеко сбърка едно подаване от дълбочина и подари топката на Роналдо. Португалецът опита да прехвърли излезлия напред Ремиро, но топката мина над вратата. Минута по-късно защитата на англичаните не успя да изчисти топката, която попадна в Горосабел, а той отправи удар от движение. Де Хеа успя да избие, но кълбото се озова в Марин. Младокът също не успя да преодолее испанския страж. 

В 70-ата минута Карлос Фернандес овладя в наказателното поле и стреля над вратата. Малко след това Георги Кабаков показа жълт картон на Роналдо за удар с лакът срещу Елустондо. В 74-ата минута Гавара потърси далечния ъгъл от границата на наказателното поле, но Де Хеа улови. 


Реал Сосиедад - Манчестър Юнайтед 0:1

0:1 Алехандро Гарначо (17)

Реал Сосиедад: Ремиро, Горосабел, Льо Норман, Пачеко, Рико, Марин, Субименди, Мерино, Мендес, Карлос Фернандес, Сьорлот

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Линдельоф, Мартинес, Шоу, Ван де Беек, Каземиро, Ериксен, Бруно Фернандеш, Гарначо, Роналдо