Макар и с малки, френският полузащитник Пол Погба има своите шансове да започне като титуляр срещу Фрайбург в четвъртък в първия мач от осминафиналите на Лига Европа. Това каза на пресконференцията преди срещата старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри.

Погба подписа с "бианконерите" за втори път в кариерата си през лятото на миналата година, но заради серия от тежки травми успя да дебютира за тима чак в края на февруари при успеха с 4:2 над градския съперник Торино. Той се появи като смяна в мача, а същата бе ролята му и при поражението с 0:1 от Рома миналия уикенд и все още чака първата си поява в стартовите 11.

Според Алегри обаче състоянието на французина ще бъде прегледано от медицинския екип преди мача и тогава ще се вземе решение за ролята му в двубоя.

"Във вторник той тренира много добре, но днес се подготвяше отделно от групата. Утре сутрин ще знаем със сигурност какво е състоянието му за мача. Не смятам, че има опасност той да не играе, но ще преценим всичко в четвъртък", каза наставникът на Ювентус.

Алегри поиска силно представяне в предстоящия мач, тъй като Фрайбург е един от трите отбора, заедно с Бетис и Фенербахче, които преминаха груповата фаза на турнира без загуба. В предишния кръг Ювентус направи 1:1 в домакинството си на френския Нант, но успя да изкопчи успех с 3:0 като гост след хеттрик на Анхел ди Мария.

"Искаме да имаме добра основа за втория мач. Предстои ни среща с много силен физически отбор, който е пети в Германия и непобеден в Европа. Трябва да се върнем към победите у дома, тъй като този сезон имаме само един успех в Европа на нашия стадион", добави Алегри.

Автор: Георги Крумов/БТА