Лудогорец и Рома днес ще се изправят един срещу друг в решитилен мач от група C на Шампионската лига. Срещата е с начален час 22:00, а Gong.bg ще проследи на живо всичко най-интересно, което се случва в мача. Лудогорец е втори в групата, като има 7 точки, колкото и Рома, но "орлите" победиха отбора на Жозе Моуриньо в първия мач и дори и точка на "Олимпико" би ги класирала напред в турнира.

Българският шампион е в страхотна форма, като в последните си шест мача във всички турнири има пет победи и едва едно поражение (от Бетис с 1:0). Силната страна на Лудогорец определено е нападанието, но днес ще трябва да покажат и сериозна работа в защита, тъй като Рома преследва задължителна победа. Очаква се "орлите" да нямат липсващи играчи за сблъсъка и да бъдат налични всички футболисти на старши треньора Анте Шимунджа.

Рома, също по подобие на своя съперник днес, има една загуба в последните си шест мача във всички турнири. Отборът на Жозе Моуриньо трудно печели срещите си, като често не успява да убеди с представянето си. Срещата за "вълците" пропускат Жоржиньо Вайналдум, Ебрима Дарбо, Пауло Дибала и Леонардо Спинацола, като и четиримата лекуват различни травми. Дзаниоло остава под въпрос до последно, но се очаква да не вземе участие в срещата, а Джанлука Манчини ще отсъства поради натрупани жълти картони.

Първият мач между тези два отбора бе спечелен драматично от Лудогорец с гол в 88-та минута на Нонато, а днес дори и точка ще бъде достатъчна на "орлите" за продължаване в Лига Европа.