Лудогорец приема Мидтиланд в последен сблъсък от груповата фаза на Лига Европа. Мачът е днес от 22:00 часа и ще бъде излъчен в ефира на MAX Sport 3. 

"Орлите" напуснаха европейските клубни турнири и на практика двубоят е без значение за тима. До момента разградчани спечелиха една-единствена точка, но пък това се случи именно срещу датския тим. 

За Мидтиланд мачът е изключително важен, тъй като в зависимост от резултата в Разград и този на срещата между Цървена звезда и Брага, то отборът на Божидар Краев може да продължи напред в турнира като победител в групата или втори в класирането. 

На пресконференцията преди мача наставникът на "орлите" - Станислав Генчев, призна, че двубоят е по-скоро за престиж и изрази надежди, че отборът ще може да отбележи положенията си. 

Генчев няма да разчита на двата от основните си футболисти - Жосуе Са и Алекс Сантана, които не са възстановени. До последно под въпрос ще бъде левият бек Шакил Пинас, като се очаква мястото му да заеме Сисиньо. Извън сметките са също асове като Антон Недялков и Бърнард Текпетей. Без картотеки за Лига Европа пък са Каули Оливейра и Ихинио Марин, което принуди младият наставник да попълни групата с юноши. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛУДОГОРЕЦ: Сержио Падт, Сисиньо, Игор Пластун, Оливие Вердон, Жордан Икоко, Клод Гонзалвеш, Стефан Баджи, Мануел Кафумана – Шоу, Доминик Янков, Кирил Десподов, Пиерос Сотириу

Треньор: Станислав Генчев

МИДТИЛАНД: Йонас Лосил, Джоел Андерсон, Хенрик Далсгаард, Жуниньо, Паулиньо, Евандер, Шарлс, Николас Дир, Густав Исаксен, Жуниор Брумадо, Пионе Систо

Треньор: Бо Хенриксен


Гл. съдия: Тобиас Щилер, Германия

Стадион: "Хювефарма Арена", Разград