Ливърпул разби Тулуза с 5:1 в мач от Група Е на Лига Европа. Диого Жота даде преднина на домакините още в 9-ата минута на двубоя. Само седеми минути след френският тим изравни с гол на Далинга. Ендо даде нов аванс, а Дарвин Нунес удвои за мърсисайдци.

През второто полувреме се разписаха Райън Гравенберх и Мохамед Салах. Така Ливърпул записа трета победа и е на първо място в групата си с пълен актив от точки.


Gulliver/GetttyImages
16 снимки

Мърсисайдци поведоха в 9-ата минута. Диого Жота получи, спря си топката на гърди и тръгна на индивидуален рейд. Той успя да се измъкне от двама играчи на гостите, след което навлезе в наказателното поле, финтира и прати топката покрай стража на Тулуза и във вратата.

В 14-ата минута домакините бяха близо на два пъти да отбележат. Първо удар на Матип след корнер бе блокиран, а след това на добра позиция бе Дарвин Нунес, който получи в пеналтерията и стреля, но Рест блесна с отлична намеса. ВАР дори провери ситуацията за игра с ръка и потенциална дузпа, но до наказателен удар не се стигна. 

Само две минути след това Тулуза стигна до изравнителен гол след колективна грешка в защита. Младокът Люк Чембърс изпусна Далинга, а пък Трент покри засадата и така футболситът на френския тим остана очи в очи с Келъхър. Той запази хладнокръвие и прати топката под тялото на стража за 1:1.

Ливърпул отново поведе в резултата, след като в 31-ата минута Александър-Арнолд прати добро центриране към Ендо. Той пък стигна до топката и с глава я прати в мрежата на Тулуза.

В 34-ата минута се стигна до разбъркване в наказателното поле на гостите след рикошет между Къртис Джоунс и защитник на Тулуза. Топката стигна до Дарвин Нунес, който бе свободен и със силен шут я прати в близкия ъгъл. Попадението бе разгледано от ВАР за игра с ръка, но такава нямаше и голът остана.

Венсан Сиеро опита късмета си пет минути след това с изстрел от сериозна дистанция. Изпълнението му не бе лошо, но мина малко встрани от целта.

Две минути след подновяването на играта Суасо имаше перфектна възможност да вкара за Тулуза след грешка на Келъхър. Футболистът остана на почти празна врата, но вместо да вкара, той би право в Трент Александър-Арнолд, който изби.

В 54-ата минута Ватару Ендо се оказа с топка в крака в наказателното на гостите. Той опита диагонален изстрел, който обаче не намери вратата на Рест. Две минути след това Ливърпул отново притесни стража на Тулуза. Удар на Гравенберх рикошира и залъга вратаря, който все пак се намеси, а до отбитата топка почти стигна Дарвин Нунес. Рест обаче успя да се справи и с това и улови кълбото.

В 65-ата минута Дарвин Нунес се справи със защитник и стражът на Тулуза по префектен начин. Той остана на опразнена врата, но не успя да вкара, след като нацели страничния стълб. След това топката попадна в Райън Гравенберх, който все пак я прати в мрежата за 4:1.

Тулуза атакува отлично в 78-ата минута, като дори гостите имаха числено предимство. Офанзивата на французите приключи с удар от границата на наказателното поле, който бе спасен от Келъхър.

Две минути преди края на редовното време Шмид опита да изненада стража на Ливърпул с удар от дистанция, но изпълнението му бе крайно разочароващо и прелетя далеч от целта.

В добавеното време Салах получи пас в наказателното поле, отигра хладнокръвно и финтира защитник, след което стреля. Топката срещна напречната греда и влезе във вратата на Тулуза - никакъв шанс за Рест.

FT ЛИВЪРПУЛ - ТУЛУЗА 5:1

1:0 Диого Жота 9'

1:1 Далинга 16'

2:1 Ендо 31'

3:1 Дарвин Нунес 34'

4:1 Райън Гравенберх 65'

5:1 Мохамед Салах 90+3'

Съставите на двата отбора:

Ливърпул: 62. Келъхър, 44. Чембърс, 32. Матип, 2. Гомес, 66. Арнолд, 17. Джоунс, 3. Ендо, 38. Гравенберх, 20. Жота, 19. Елиът, 9. Нунес

Старши треньор: Юрген Клоп

Тулуза: 50. Рест, 3. Деслер, 6. Коща, 23. Диара, 2. Николайсен, 17. Суасо, 24. Касерес, 8. Сиеро, 20. Шмид, 15. Дьонум, 9. Далинга

Старши треньор: Карлес Мартинес