След емоциите, които ни поднесе Шампионската лига в изминалите два дни, тази вечер на сцената ще излезе Лига Европа.

Четири двубоя от втория по престиж турнир ще се изиграят днес. Два испански и два английски тима достигнаха до четвъртфиналите, като на полуфиналите със сигурност ще има представител от Ла Лига. Това е така, тъй като на четвъртфиналите има един изцяло испански сблъсък – между Виляреал и Валенсия.

На осминафиналите Виляреал се справи със Зенит, а Валенсия с Краснодар.

Сега първият мач е на „Ел Мадригал“, а аут за него от „жълтата подводница“ са Хуаме Коста и Йямбрик. За „прилепите“ поради травми участие в мача няма да могат да вземат Кондогбия и Солер.  

Междувременно в Лондон Арсенал приема Наполи. На осминафиналите „топчиите“ се справиха с Рен, а италианците със Залцбург.

Ектор Бейерин, Холдинг и Дани Уелбек не влизат в сметките на Унай Емери за предстоящия сблъсък на „Емирейтс“,  а Лоран Кошчелнии Гранит Джака са под въпрос.

Далеч по-малко са проблемите пред Карло Анчелоти, от чиито сметки отпада само Раул Албиол.

Другият представител на Англия на четвъртфиналите – Челси – гостува на Славия Прага. „Сините“ са сочени за изявения фаворит, но с едно на ум, тъй като чехите елиминираха Севиля в предходната фаза.

В домакинските редици аут заради натрупани жълти картони е Сучек. При лондончани, които в предния етап отстраниха Динамо Киев, с контузии са Ампаду и Ван Гинкел.

Последната среща противопоставя Бенфика на Айтрахт. Португалците се справиха с Динамо Загреб в предходната фаза, докато немците елиминираха Интер.

Жонас и Салвио ще пропуснат срещата за „орлите“. Първият заради натрупани жълти картони, а вторият заради травма в бедрото. Контузия в глезена вади Тавара от редиците на германците.


22:00 часа Арсенал – Наполи

22:00 часа Бенфика – Айнтрахт

22:00 часа Славия Прага – Челси

22:00 часа Виляреал – Валенсия