Отборът на Байер Леверкузен постигна лежерен успех с 1:0 в срещата реванш с Рейнджърс от осминафиналите в Лига Европа. Двубяот премина под пълната диктовка на "аспирините" и логично единственото попадение в срещата на Муса Диаби в 50-та минута дари успеха за момчетата на Петър Бош. 

18 снимки

Футболистите в черни екипи превъзхождаха значително във владението на топката в началните минути, търсейки начин бързо да пречупят съперника и да си решат всичко. Първата възможност дойде в 16-ата минута, когато Хавертц стреля опасно от въздуха и топката се отби в напречната греда.

Шест минути по-късно германският национал отново се размина с гола, след като излезе сам срещу Алън Макгрегър, но шутира в аут.

В 38-та минута, след нова постепенна атака на състава на Бош, Кай Хаверц намери пространство и пласира ювелирен пас към Муса Диаби, който овладя и стреля от воле, но далеч над вратата на Макгрегър. 

Две минути преди края на полувремето "аспирните" опропастиха чудесна възможност четирима срещу трима на контраатака, след като Флориан Вирц се засуети и ударът му беше блокиран. 

В началото на втората част обаче предимството на "аспирините" в крайна сметка даде своя резултат. След ново продължително разиграване Чарлс Арангис получи много свободно пространство и видя отличното захождане без топка на Муса Диаби. Французинът получи топката и сам срещу Алан Макгрегър даде аванс на своя тим. 

До края на срещата с няколко пропуска се отчете голямата звезда Кай Хаверц, който нямаше най-добрия ден пред противниковата врата. Въпреки това Леверкузен продължава на четвъртфиналите след комфортен успех от двата мача с 4:1 общ резултат. Така момчетата на Петър Бош ще се изправят срещу Интер в четвъртфиналната фаза. 

Байер Леверкузен - Рейнджърс 1:0

1:0 - Муса Диаби (50)

Ето ги и съставте на двата тима:

Байер Леверкузен: Храдески, Св. Бендер, Л. Бендер, Тапсоба, Синкгравен, Арангис, Паласиос, Виртц, Хаверц, Диаби, Фоланд

Рейнджърс: Макгрегър, Тейвърниър, Голдсън, Хеландер, Баришич, Джак, Арибо, Баркър, Дейвис, Кент, Морелос