Отборът на ФК Краснодар пое уверено лидерството в група J на Лига Европа, след като у дома обърна Севиля от 0:1 до 2:1 и продължава с пълен комплект точки. До 72-ата минута на срещата руснаците губеха в резултата срещу далеч по-именития си противник.

Целият мач беше изключително зрелище, защото и двата отбора съвсем не поставяха акцента върху дефанзивната игра. Още в 3-ата минута Виктор Клаесон можеше да открие за Краснодар с шут от границата на наказателното поле, а Луис Муриел отвърна с подобна ситуация в 12-ата. В 21-ата Павел Мамаев разтресе напречната греда, след като засече с глава центриране от ъглов удар. Четири по-късно Шарл Каборе бе на път да се разпише от дистанция, но и неговият шут срещна рамката на вратата.

ФК Краснодар

източник: БГНЕС

Така се стигна до 43-ата, когато Севиля откри след заучено изпълнение на ъглов удар. Вместо обичайното центриране от ъгловия флаг топката бе пратена с ниско и остро подаване към точката на дузпата, където Дуран Нолито изникна в точния миг, за да отправи шут. Изстрелът му беше точен и отиваше право към вратаря, но в този миг Каборе посегна с крак и направи топката неспасяема за Станислав Крицюк – 0:1.

След почивката Краснодар за трети път разтресе гредата. В 55-ата минута Виктор Клаесон получи перфектна топка в пеналта и засече много мощно, като и неговият шут срещна напречната греда. Пет по-късно Муриел се озова на чиста позиция и само намесата на Крицюк остави Краснодар в срещата.

В 72-ата минута домакините заслужено изравниха. Мамаев и Маурисио Перейра изплетоха атрактивно двойно подаване през центъра, а уругваецът навлезе в пеналта, шутира през човек и намери долния десен ъгъл – 1:1!

Вратарят Крицюк трябваше да се намесва решително само две минути по-късно, когато Куинси Промес отправи чудесен изстрел към долния ляв ъгъл.

Обратът се случи в 88-ата минута, когато резервата Торнике Окриашвили вкара по изумителен начин. Той първоначално изпълни точен пряк свободен удар, който вратарят на Севиля Томаш Вацлик реши да не лови, а боксира встрани. Топката обаче не напусна наказателното поле, където Клаесон с глава я върна към точката на дузпата. Окриашвили вече бе дотичал и се извъртя, за да нанесе воле над главата си, което запрати кълбото неспасяемо в долния ляв ъгъл – 2:1 и победа за Краснодар.

В следващия кръг руснаците гостуват срещу белгийския Стандард Лиеж, докато Севиля приема у дома Ахисар Генчлик Спор.

Лига Европа, група J, класиране:

1. Краснодар 2 2 0 0 3:1 6 т.

2. Севиля 2 1 0 1 6:3 3 т.

3. Стандард 2 1 0 1 3:6 3 т.

4. Генчлик Спор 2 0 0 2 1:3 0 т.