Арсенал и Славия Прага завършиха при 1:1 в първи мач от 1/4-финалите на турнира Лига Европа. Никола Пепе (86) вкара за домакините, Томаш Холеш (90+4) се разписа за гостите. 

Домакините влядоха със самочувствие в мача и още в 5-ата минута организираха добра атака, която изведе Букайо Сака в наказателното поле. Нападателят на "артилеристите" побърза да падне след съприкосновение със защитник, но реферът бе близо и подмина претенциите за дузпа. Чехите бяха близо до попадение в 14-ата минута, когато Провод посрещна избита топка от защитата на границата на наказателното поле и шутира без забавяне, но не намери очертанията на вратата.
 
Постепенно Арсенал наложи контрол над играта и последователно Габриел, Лаказет и Сака опитаха да превземат вратата на Коларж, но без успех. Най-добрата възможност бе за Сака в 29-ата минута, но топката премине на сантиметри от лявата греда. Славия отговори с опасен шут на Олайинка в 36-ата минута, но Бернд Лено показа класа и спаси. Три минути по-късно блесна и колегата му на отсрещната врата Ондрей Коларж, избивайки акробатично удар д глава под гредата на Роб Холдинг.
Второто полувреме започна с греда за Арсенал. Уилиан стреля изненадващо от фаул и само късметът спаси гостите от попадение. В 58-ата минута и отборът на Славия бе близо до гол, но вратарят Лено спаси удар на Ян Борил от 10-ина метра. Малшансът продължи да преследва "артилеристите" , след като в 69-ата минута Александър Лаказет се откъсна от защитата на съперника и с тепничен удар я насочи покрай вратаря Коларж. Този път напречната греда не позволи топката да влезе във вратата. Пак Лаказет в 66-ата минута беше близо до попадение, но не успя да засече успоредно центриране по земя на Сака отдясно.
 
"Златна" възможност пропиляха домакините в 76-ата минута. Томас Партей получи удобна топка на границата на наказателното поле, но шутира встрани от вратата. 60 секунди по-късно Шевчик посрещна избита топка, но и неговият мерник му изневери. Само след две минути на отлична стрелкова позиция се озова току-що влезлият Пиер-Емерик Обамеянг, който се опита да намери безуспешно далечния ъгъл.
 
Четири минути преди края Арсенал най-накрая стигна до гол. Обамеянг пусна хубав пас към друг играч, появил се от пейката - Никола Пепе, който технично покрай вратаря прати топката в мрежата за 1:0.
"Артилеристите" си помислиха, че са си свършили работата и заиграха в очакване на последния съдийски сигнал. Коравите чехи обаче се вдигнаха на щурм и бяха възнаградени с гол в последните секунди на 4-минутното продължение. Защитникът Томаш Холеш се оказа на точното място в точния момент и отблизо с глава не остави шансове на Лено за 1:1. 
 
АРСЕНАЛ - СЛАВИЯ ПРАГА 1:1
 
1:0 Никола Пепе (86)
1:1 Томаш Холеш (90+4)
 
Арсенал: 1. Лено, 17. Соареш, 16. Холдинг, 6. Габриел, 2. Белерин, 18. Томас, 34. Джака, 12. Уилиан, 32. Смит Роу, 7. Сака, 9. Лаказет
 
Треньор Микел Артета

Славия Прага: 1. Коларж, 5. Ба, 3. Холеш, 6. Зима, 18. Борил, 25. Хромада, 19. Дорли, 7. Станчу, 17. Провод, 9. Олайинка, 12. Зима

Треньор Индрих Тръпишовски