Отборът на Копенхаген, който в предишния кръг на Лига Европа отстрани ЦСКА, си осигури добър резултат преди реванша в Дания срещу Аталанта. В Италия Копенхаген устиска за нулево реми, което дава добри изходни позиции за втория двубой.

На стадиона в Реджо Емилия Аталанта бе доста по-добрият отбор в двубоя, но италианците така и не успяха да реализират, въпреки че отправиха 27 изстрела, от които 12 в очертанията на вратата.

Аталанта-Копенхаген

източник: Gulliver/GettyImages

В същото време Мидтиланд също си осигури добър резултат в гостуването на Малмьо - 2:2, въпреки че до 60-ата минута датският шампион губеше с 0:2 в скандинавското дерби. За Мидтиланд извън групата остана Божидар Краев.

Зоря Луганск успя да завърши 0:0 срещу германския Рб Лайпциг, въпреки че почти цял мач бе с човек по-малко заради изгонването на Богдан Леднев в 17-ата минута за удар без топка.

Друг от отборите от топ 5 първенствата в лицето на Бордо също завърши 0:0 като гост на Гент.

Воденият от Стивън Джерард тим на Глазгоу Рейнджърс победи руския Уфа с 1:0 с гол на Конър Голдсън в края на първото полувреме, а Партизан и Бешикташ завършиха 1:1 в балканското дерби.