Месец март е преполовен, а това означава само едно - развръзката в напрегнатия футболен сезон наближава. Повечето отбори вече са се концентрирали върху вътрешните си първенства, но "каймакът" на Европа мисли и за славата в международните турнири. 

Само 16 отбора останаха в двете клубни напдревари на УЕФА и днес те ще научат съперниците си за четвъртфиналната фаза на Шампионската лига и Лига Европа. От 13:00 часа ще е жребият за Турнира на богатите, а час по-късно започва и този за "по-малкия му брат". И двете церемонии ще следим на живо в GONG.BG. 

В Шампионската лига останаха само най-достойните. А се оказа, че в Топ 8 има истинско английско нашествие. И четирите тима от Острова достигнаха до четвъртфиналите - Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Ливърпул. Само представителите на Висшата лига досега са успявали да класират всичките си тимове на тази фаза и го сториха отново. 

Компанията им обаче ще е доста елитна. Шампионите на Испания, Италия, Холандия и Португалия, съответно Барселона, Ювентус, Аякс и Порто, също ще се борят за слава. От тази осмица единствено Сити и Тотнъм не са печелили трофея, така че ще видим дали ще имаме дебютен негов носител, или пак ще е някой от останалите "обичайни заподозрени". 

Английската доминация продължава и в Лига Европа. Там има още два тима от Висшата лига - Арсенал и Челси, които също са големите фаворити за спечелване на отличието. Така през март имаме общо шест английски тима в Европа, а единственият отпаднал досега е скромният Бърнли, който не успя да преодолее квалификациите във втория по сила турнир още далеч назад през лятото. 

Двата лондонски клуба също имат напечена конкуренция за славата. Другият голям фаворит за трофея е италианският Наполи, а от втора позиция дебнат имена като Бенфика, испанските Валенсия и Виляреал, както и единственият оцелял германски клуб в евротурнирите Айнтрахт Франкфурт. 

Всички смятат за големия аутсайдер в тази компания чешката изненада Славия Прага, но този тим вече изхвърли уж абонирания за отличието в Лига Европа тим на Севиля, така че показа, че не е за подценяване. А кой срещу кого ще се падне в заключителната фаза на евротурнирите, ще разберем още този следобед.