След много интересните реванша в Шампионска лига и оформянето на финала в турнира, тази вечер е време да разберем имената на финалистите и в малкия брат на ШЛ Лига Европа.

22:05 българско време е началният час на двата полуфинални реванша Атлетико Мадрид-Арсенал и Ред Бул Залцбург-Олимпик Марсилия.

Като финал преди финала е определян сблъсъкът между Атлетико и Арсенал. Първият мач в Лондон завърши 1:1, което дава известно предимство на "дюшекчиите", но особено предвид страхотните обрати в Европа в последно време, едва ли някой може да се наеме със сигурна прогноза.

През 2018-а Арсенал още няма загуба като гост в Европа, но пък на местно ниво е загубил седем от осемте си двубоя като гост, включително 6 поредни поражение в Премиършип.

Венгер си пожела трофей с Арсенал за изпроводяк

За Арсен Венгер това може да се окаже последен европейски мач начело на "топчиите", а ако французинът иска да изведе своя отбор на един последен финал, то той ще трябва да открие пътя към непробиваемата крепост, която Атлетико създаде на своя нов стадион. Всъщност, Арсенал ще трябва да се превърне в първия гостуващ отбор, който вкарва на Атлетико от януари насам. Мадричани не са допускали гол в 11 поредни домакинства! Освен това мачът тази вечер е под №250 за Венгер като треньор в евротурнирите.

Изненада в състава на Атлетико за реванша с Арсенал

За него добрата новина е, че ще може да разчита на Хенрих Мхитарян и Алекс Иуоби. Под въпрос са Сеад Колашинац и Давид Луис, който изненадващо попадна в групата за мача. Диего Симеоне ще трябва да се справя без наказания Шиме Вършалко и контузения Хуанфран.

източник: БГНЕС

В същото време в Австралия Залцбург ще трябва да прави сериозен обрат, ако иска да стигне до финала. Марсилия е големият фаворит след 2:0 на "Стад Велодром" преди седмица.
 
Ако не друго, австрийците вече показаха, че могат да се справят с дефицит от два гола. На четвъртфиналите те загубиха първия мач с Лацио с 2:4, а в реванша победиха с 4:1.

Само че тимът на Руди Гарсия не е допускал повече от един гол в последните си девет гостувания в турнира, а класата на Димитри Пайе може отново да донесе главоболия за Залцбург.

Марсилия ще трябва да се справя без контузените Стив Манданда и Хироки Сакай, докато в Залцбург всички са на линия.

Марсилия готов за еврошампион по броя на мачове

Следете мачовете с GONG.BG!