Старши треньорът на Ливърпул Юрген Клоп говори след победата над Спарта Прага с 5:1, която на практика гарантира на мърсисайдции класиране за 1/4-финалите в Лига Европа. 

“Дарвин обича да играе за Ливърпул, а нивото на представянето му е зашеметяващо. При нападателите е така: понякога са в серия от мачове с голове, друг път дълго време не могат да отбележат. Дали Нунес е във върховата си форма? Мисля, че не. Може ли да се развива още? Да. Представлява ли опасност за съперниците във всеки един момент? Да. Дори когато не вкарва голове, той е изключително важен за нас, защото създава пространства за съотборниците си и ни осигурява допълнителни опции”, сподели Клоп.

“Резултатът срещу Спарта е по-добър, отколкото играта. Домакините рискуваха и ни пресираха високо. На няколко пъти загубихме топката в ситуации, когато това можеше да бъде избегнато. Трябваше да се защитаваме по-стабилно. Успяхме да накажем грешките на съперника. В нито един момент не сме смятали, че мачът ще е като разходка в парка. Положихме много усилия. Сега летим за вкъщи, предстои ни възстановяване и след седмици отново ще се срещнем”, коментира германският специалист.