След дебютен сезон на Антони, който е много непостоянен, Манчестър Юнайтед потвърди чрез уебсайта си, че бразилецът не е попаднал в групата, за да се изправи срещу Реал Бетис в мача-реванш от осминафиналите на Лига Европа. Атакуващият футболист е аут поради заболяване и ще остане извън играта заедно с Антони Марсиал, който все още не е възстановен от травмата си.

Въпреки борбата си за постоянство, Антони намери своята форма в Лига Европа и отбеляза в първия мач срещу Бетис на "Олд Трафорд", когато Юнайтед спечели с 4:1. Отсъствието му обаче идва като нов удар за Ерик тен Хаг, тъй като Кристиан Ериксен вече е аут, а Алехандро Гарначо също е изправен пред период, който ще го остави извън терена.

Отсъствието на Ериксен изглеждаше още по-лошо, когато Каземиро получи червен картон през уикенда и се оказа, че ще има наказание от четири мача, но наетият от Байерн Мюнхен под наем Марсел Сабитцер се върна на пълни обороти и попадна в пътуващия отбор за Севиля. Възстановяването му идва в решаващ момент, когато Юнайтед внезапно изглежда значително отслабен в средата на терена.