Лисандро Мартинес трябва да бъде подложен на скенер, след като напусна терена при равенството 2:2 на Манчестър Юнайтед със Севиля в първия четвъртфинален мач от Лига Европа в агония, след като изглеждаше, че извива десния си крак без да има контакт. Мениджърът на "червените дяволи" Ерик тен Хаг отхвърли предположенията след мача, че аржентинецът е увредил ахилесовото си сухожилие, но не даде повече подробности и не коментира информацията, че играчът е счупил метатарзалната си кост. Медиите в Аржентина, че именно такава контузия е получил бранителят.

"Съжалявам, не, няма дори 24 часа, така че нямам пълна диагноза, така че не мога да кажа в този момент. Не мога да кажа в този момент, когато имаме новини, ще ви ги дадем направо. Нека направим медицински преглед, пълна оценка, пълна диагноза, няма промяна до този момент. Имам идея какво може да е, но не искам да спекулирам", сподели Тен Хаг.

Аржентинският репортер Гастон Едул от TYC Sports каза, че Мартинес е напуснал "Олд Трафорд" с патерици и че може да е счупил метатарзалната си кост. Той обаче добави, че контузията не е толкова тежка, колкото се опасяваха първоначално. Счупената метатарзална кост може да отнеме около шест седмици, за да се заздрави, в сравнение с разкъсаното ахилесово сухожилие, възстановяването на което може да отнеме до четири месеца.