Вратарят Лорис Кариус допусна първата си голяма издънка след своя летен трансфер в Бешикташ. Германският страж носи голяма вина за снощното поражение с 0:2 при гостуването срещу Малмьо в група I на Лига Европа.

В 53-ата минута шведският тим откри резултата именно благодарение на доза късмет и категорично лошо позициониране на вратаря. Във въпросната ситуация десният бек на Малмьо Андреас Виндхайм се включи в атака и опита центриране от наглед трудна позиция. Кълбото рикошира в протегнатия крак на Джанер Еркин и придоби много по-опасна парабола, политайки направо към вратата.

Въпреки този факт Кариус имаше цялото време на света, за да реагира на ситуацията, още повече, че не бе тръгнал предварително да излиза. Очевидно той подцени летежа на топката, като остана на място и опита с дясната ръка да я избие над гредата в корнер. Резултатът беше комично разминаване, защото кълбото дори не беше близо до вратаря, който с голямо учудване проследи как то попада в мрежата му.

Успехът за Малмьо подпечата ветерана Маркус Розенберг с гол от дузпа в 76-ата минута, а ситуацията в групата се завърза, тъй като след първите 2 кръга и четирите отбора – Бешикташ, Малмьо, Сарпсборг и Генк – имат по 3 точки.