Манчестър Юнайтед не само си е взел сериозна поука от загубата с 1:2 при гостуването на Мидтиланд в Лига Европа, но и получи пряк урок как да използва тънкостите в съдийските отсъждания.

Мениджърът на Ман Юнайтед Луис Ван Гаал разкри, че след подробен анализ на мача срещу Мидтиланд, "червените дяволи" са решили и те да използват един от методите на изпълнение на преки свободни удари, използвани от датчаните срещу тях.

В двубоя от ФА Къп срещу Шросбъри, Хуан Мата вкара от пряк свободен, след като Джеси Лингард, Андер Ерера и Антони Марсиал се наредиха зад стената, и блокираха видимостта на вратаря Джейсън Лютуайлер.

Оказа се, че треньорският щаб на Юнайтед е видял метода от Мидтиланд, въпреки че датчаните не вкараха гол от такава ситуация.

"Поучихме се от случилото се в Мидтиланд, разпитахме и реферите, дали подобна ситуация е засада, и когато те ни обясниха, че не е, решихме да го използваме като метод, и успяхме да отбележим така. Добра идея," каза Ван Гаал за попадението на Хуан Мата от пряк свободен удар.