Днес, на специална среща, всички 55 асоциации, членуващи в УЕФА, разгледаха подробно настоящата кризисна ситуация с европейския футбол и предложиха различни сценарии за нейното разрешаване. 

Насоките, определени от най-висшия орган на европейския футбол, включват обмислянето на всички възможни решения, докато събитията все още търпят развитие. 

Шефовете на футболните федерации обмислиха възможен сценарий, който да позволи да се завършат както местните, така и международните състезания. Поради тази причина Евро 2020 бе отложено за догодина, а последната седмица на юни бе избрана за покриване на финалите на европейските клубни турнири. 

Датата, предвидена за финала на Шампионската лига, е 27-и юни, като мястото остава Истанбул. Три дни преди това пък е финалът на Лига Европа - на 23-ти юни. Те все още не са обявени официално, но от испанското издание "Марка" съобщават, че това са най-вероятните дати. 

При нормализация на положението, футболът ще се върне към нормалното си развитие в средата на април, а загубеният месец ще бъде възстановен с отлагането на Евро 2020 за догодина. 

Неизвестната сега е провеждането на Световното клубно първенство, което трябваше да се проведе през юни 2021 година с 24 отбора.