Ювентус продължава към полуфиналите в Лига Европа, след като завърши при резултат 1:1 далеч от дома срещу Спортинг лисабон в реванш от четвъртфиналите на на турнира. Първият двубой завърши с минимален успех за торинци. Адриен Рабио успя да открие резултата в 9-та минута. Маркус Едуардс изравни в 20-а минута от дузпа. До края и двата имаха своите шансове, но италианците показаха своя опит и продължават да мечтаятз а трофея. 

15 снимки

Гостите бяха тези, които нанесоха първия удар в мача. След грешка в домакинските редици Адриен Рабио успя да се възползва и да отбележи за 1:0. 

В 20-а минута обаче именно французинът направи грешка в собственото наказателно поле, фаулирайки противников играч. Съдията отсъди дузпа, а зад топката застана Маркус Едуардс, който не сбърка за 1:1.

До края на полувремето ситуациите бяха безкрайно малко, като всичко оставаше да се реши през вторите 45 минути. 

В 55-ата минута Влахович пропусна страхотна възможност да изведе отново Юве напред, след като от няколко метра стреля с глава над вратата след центриране на Куадрадо. Малко след това Диоманде блокира нов опасен изстрел на сърбина. 

Четвърт час преди края Спортинг имаше чудесен шанс да изравни резултата в двете срещи. Грешка на Динало даде възможност на Есгайо да изскочи в наказателното поле, но десният бек вложи много сила в удара си и прати топката над вратата.

В последните минути на мача Маркус Едуардс и Себастиан Коатес имаха добри шансове, но не улучиха целта, а хората на Макс Алегри успяха да се поздравят с трудно, но заслужено продължаване напред. 

Ето и съставите на двата тима:

Спортинг Лисабон: Адан, Диоманде, Коатес, Инасио, Есгайо, Угарте, Морита, Сантош, Едуардс, Гонсалвеш, Тринчао;

Ювентус: Шчесни, Сандро, Бремер, Данило, Киеза, Рабио, Локатели, Мирети, Куадрадо, Ди Мария, Влахович;